måndag 22 augusti 2011

Harry Potter och Hemligheternas Kammare


Titel: Harry Potter och Hemligheternas Kammare

Författare: J.K. Rowling

Förlag: Bonnier Audio



"THE CHAMBER OF SECRETS HAS BEEN OPENED.
ENEMIES OF THE HEIR, BEWARE."

Det mesta av sommarlovet har gått och Harry har inte hört något från sina vänner på hela sommaren och har har börjat undra om allt ihop har varit en dröm.
Men en kväll, bara några veckor innan skolan ska börja får Harry besök av husalfen Dobby. Dobby har kommit för att varna Harry Potter ochför attt hindra honom i att återvända till Hogwarts. Dobby berättar för Harry att hemska saker kommer hända om han återvänder till skolan.
Inget kan stoppa Harry från att återvända till Hogwarts och redan på vägen dit börjar märkliga saker inträffa.
Kampen mellan det onda och det goda fortsätter, och Harry, Ron och Harmione dras in i ytterligare ett äventyr, som är mer komplicerat än det tidigare och som kräver mer av deras kunskaper inom magi och trollkonst.
Boken är bra och spännande. Den är inte lika förtrollande som första boken, men det är för att nu har man redan blivit introducerad till denna ny värld som Rowling har skapat. Jag gillar Dobby. Han vill bara väl, men gör så fel ändå och jag är imponerad av husalfernas magi. I andra boken blir också vänskapen mellan de tre, Harry, Ron och Harmione starkare och det är roligt att höra hur det utvecklas.

Inga kommentarer: