lördag 20 augusti 2011

Harry Potter och De Vises Sten

Titel: Harry Potter och De Vises Sten

Författare: J.K. Rowling

Förlag: Bonnier Audio

Natten till den föräldralöse Harry Potters 11:e födelsedag, befinner sig Harry och familjen Dursley i ett övergivet hus på en ö mitt i havet.
I samma sekund som klockan slår tolv hörs det ett BOOM... BOOM... PANG! Jätten Hagrid kliver in genom dörren och har inte bara med sig en tårta till Harry, men även något som Harry aldrig har fått i sitt liv - ett brev. I brevet stod det:

"HOGWARTS SCHOOL OF WITCHCRAFT AND WIZARDRY

Headmaster: Albus Dumbledore
(Order of Merlin, First Class, Brand Sorc., Chf. Warlock, Supreme Mugwump, International Confed. of Wizards)

Dear Mr Potter,
    We are pleased to inform you thqt you have a place at Hogwarts School of Witchcraft anf Wizardry. Please find enclosed a list of all necessary books and dwuipment.
    Term begins on 1 Septemberrr. We await your owl by no later than 31 July.

Yours sincerely,

Minerva McGonagall
Deputy Headmistress"

Harry Potter tar ett steg in i en värld full av magi, där alla verkar till att veta mer om honom än han själv. Han träffar Ron och Harmione, som är elever på Hogwarts och som också tillhör Griffindore, ett av de fyra elevhemmen på skolan.
Det tar inte lång tid innan Harry och hans nya vänner dras in i ett långt och mycket farligt och magiskt äventyr, där kampen mellan det onda och det goda ännu tar sin början.

Boken är förtrollande och rolig. Rowling har verkligen skapat en värld i en värld som vi lever i och känner till. Man slutar aldrig att förvånas och kampen mellan det onda och det goda som tar sin början i denna första bok gör att man helt enkelt inte kan sluta och lyssna!

Inga kommentarer: