lördag 3 september 2011

Harry Potter och den Flammande Bägaren

Titel: Harry Potter och den Flammande Bägaren

Författare: J.K. Rowling

Förlag: Gammafon Barnmedia


"Dear Sirius,
           You told me to keep you posted on what´s happening at Hogwarts, so here goes - I don´t know if you´ve heard, but the Triwizard tournament´s happening this year and on Saturday night I got picked ad a fourth champion. I don´t know who put my name in the Goblet of Fire, because I didn´t. The other Hogwarts champion is Cedric Diggory, from Hufflepuff."

Harrys fjärde år på Horwarts börjar med att eleverna får reda på att all quiditch är inställd det kommande skolåret. Orsaken är att de tre största skolorna för magi och trollkonster ska utmana varandra i en turnering, innehållande tre deltävlingar. Alla elever över 17 år får anmäla sig till att bli utvald sill sin skolas förkämpe. Yngre elever får inte delta, då turneringen kommer vara för farligt och riskfull för dem.
Men på något konstigt sätt hamnar Harrys namn i bägaren ändå. Vem har lagt det i bägaren och vem har lyckats kringgå professor Dumbledores ålderstrollform?

Samtidigt som turneringen utspelar sig på Hogwarts, fortsätter Voldemort att samla sina krafter och medhjälpare.

Boken är mycket bra. Det händer mycket och den är spännande från början till slut. Harry och hans vänner har blivit äldre och det märks bland annat på att det inte bara är vänskap som spelar roll för de tre, men andra känslor börjar också spöka.


Uppläsare: Krister Hendriksson

Inga kommentarer: